GPR softwareNieuws > Checklist Langer Thuiswonen: nieuw in GPR Gebouw

Checklist Langer Thuiswonen: nieuw in GPR Gebouw

22 december 2015

Per dierect is het mogelijk de nieuwe Checklist Langer Thuiswonen voor alle GPR Gebouw licentiehouders te koppelen aan hun bestaande GPR Gebouw licentie. In deze checklist staan maatregelen die een woning voorbereiden op individuele woningaanpassingen die worden uitgevoerd door gemeentelijke WMO afdelingen. Deze aanpassingen kosten in deze fase (aanpassingen bestaande bouw) veel geld, wat voorkomen had kunnen worden wanneer bij de bouw of renovatie van een woning rekening was gehouden met mogelijke aanpassingen.

fragment checklist
De lijst is op initiatief van de gemeente Nijmegen en in samenwerking met de gemeente, de ODRN en een aantal lokale organisaties waaronder Talis, Oosterhout architecten en Giesbers uit Wijchen samengesteld en geschikt voor alle woningtypes, inclusief wonen voor zorg, nieuwbouw en bestaande bouw.
De maatregelen zijn voor het merendeel aanvullend op Woonkeur en het thema Gebruikskwaliteit in GPR Gebouw.

 

Esther Roth W/E adviseurs: “Tijdens het samenstellen van de lijst hoorden we regelmatig iemand verzuchtenEsther Roth: ‘Het is zo logisch, als we dat nou van tevoren hadden geweten of afgesproken, dan was het in één keer goed gegaan’. Daar is deze checklist voor”.
Zij beveelt dit instrument van harte aan: “Gewoon om na te gaan of wel overal aan gedacht is, maar ook bij het maken van afspraken over opplussen of in woonvisies en daaraan gekoppelde prestatieafspraken”.

 

langer thuiswonen

De Checklist Langer Thuiswonen is te vinden als extra tabblad binnen een gebouwberekening en is te herkennen aan de drie personen met een dakje boven hun hoofd. De checklist is zowel bij nieuwe als bestaande berekeningen (woningbouw en woningbouw voor zorg) zichtbaar binnen GPR Gebouw.

Wilt u de Checklist Langer Thuiswonen ook gebruiken? Klik dan hier en bestel deze handige aanvulling op een GPR Gebouw licentie. Deze uitbreiding kost u eenmalig slechts €295,- (excl. BTW).

 

Naast de checklist langer thuiswonen organiseren we samen met de gemeente Nijmegen een workshop waarbij we ingaan op de relatie tussen vastgoed en zorg, en de rol van verschillende actoren hierin. Hoe voorkom je bijvoorbeeld onnodige kosten bij toekomstige Wmo-aanpassingen? De workshop duurt één dagdeel en kost €295,- p.p (excl. BTW). Heeft u interesse in deze workshop? Klik dan hier.

 

Delen

Licentiehouders