GPR softwareGPR Gebouw maakt duurzaam bouwen meetbaar en bespreekbaar

GPR Gebouw maakt duurzaam bouwen meetbaar en bespreekbaar

gpr-gebouw-productkaart

GPR Gebouw meet duurzaamheid van woning- en utiliteitsbouw. Een software voor iedere bouwfase: beleid, ontwerp, realisatie en renovatie.

Duurzaam bouwen vraagt om inzicht in duurzaamheid. Maar ook om effectieve communicatie met alle bouwpartijen. De heldere opzet van GPR Gebouw is hiervoor ideaal. Via rapportcijfers ziet u in een oogopslag hoe uw gebouw, project of plan presteert. Vergelijkingen maakt u in een handomdraai. De software is eenvoudig, accuraat en gebruiksvriendelijk. Invoer van een nieuwbouwproject vergt ongeveer twee uur tijd. Een bestaand gebouw duurt afhankelijk van de beschikbare tekeningen 4 tot 8 uur.

 

 

Voor strategische duurzaamheidskeuzes

reslutatenscherm gpr-gebouw-4-2Toetsbare ambities, een duurzaam ontwerp of scenario’s voor renovatie. GPR Gebouw geeft u inzicht in duurzaamheid van vastgoed en de effecten van verschillende ingreepscenario’s. Handig bij strategische keuzes zoals renovatie of sloop en nieuwbouw. GPR Gebouw is geschikt voor woning- en utiliteitsbouw. U kunt voor alle beschikbare gebruiksfuncties berekeningen maken voor nieuwbouw of bestaande bouw. Regelmatig voegen we in samenwerking met klanten nieuwe functies toe.

Voordelen

  1. Eén communicatiemiddel over duurzaamheid voor het hele bouwteam
  2. Snel inzicht in duurzaamheid voor nieuwbouw en bestaande bouw
  3. Prestatiegericht
  4. Sluit aan op wet- en regelgeving
  5. Erkend door landelijke overheid voor de MIA-regeling
  6. Goedkoop in het gebruik
  7. Toonaangevend in Nederland
  8. Certificering
  9. Onbeperkt uitnodigen van gastgebruikers

Certificeren met GPR Gebouw

Wilt u de duurzaamheid van uw gebouw of bouw-/renovatieplan officieel aantonen? Dan kan certificering de juiste keuze zijn. Met een GPR Gebouw Oplever- of Ontwerpcertificaat laat u zien dat uw gebouw of ontwerp door een onafhankelijke GPR Gebouw Assessor getoetst is op zijn kwaliteit. Meer weten

Voor wie is GPR Gebouw?

GPR Gebouw is ontwikkeld voor gemeenten en regio’s, corporaties, vastgoedeigenaren, architecten, adviseurs en projectontwikkelaars en zorginstellingen die duurzaam bouwen in eigen hand willen nemen. Bovendien werkt een groot aantal opleidingen in Nederland met GPR Gebouw. Beleggers monitoren en certificeren hun vastgoedportefeuille met GPR Gebouw. Gemeenten maken met GPR Gebouw prestatieafspraken met bouwpartijen, concretiseren duurzaamheidsambities en verbeteren eigen gebouwen. Corporaties renoveren, bouwen en beheren duurzame woningen met GPR Gebouw. Ontwikkelaars, architecten en adviseurs werken met GPR Gebouw duurzaamheidsambities van hun opdrachtgever uit en zijn te spreken over de keuze- en ontwerpvrijheid binnen de software. Lees meer

gpr-duurzaamheid-in-5-themas-2016Duurzaamheid in 5 thema’s

Wat is duurzaamheid? Dat wordt in GPR Gebouw zichtbaar in vijf thema’s: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Per thema verschijnt een waardering op een schaal van 1 tot 10. Bij bestaande gebouwen ziet u de kwaliteitsverbetering die ontstaat door een ingreep. Dat maakt scenario’s vergelijken mogelijk en makkelijk.

Tarieven

GPR Gebouw is gebruiksvriendelijk en voordelig. Een doorlopende licentie sluit u af vanaf € 1.300,-/jaar, plus € 250,- instapkosten. De tarieven van GPR Gebouw zijn gebaseerd op het aantal gebouwen dat u per jaar wilt doorrekenen. Voor elk project kunt u partners uitnodigen voor invoer van gegevens of toetsing van resultaten. Bij een doorlopende licentie heeft u een jaarlijkse gebouwenbundel met 10, 20, 50 of een onbeperkt aantal gebouwen.

Voordelen van een doorlopende GPR Gebouw-licentie

Voor blijvend inzicht in uw GPR Gebouw-berekeningen sluit u een doorlopende GPR Gebouw-licentie af. Dat kan al vanaf € 1.300,-/jaar plus € 250,- instapkosten. Alternatief kiest u voor een 1 Gebouw-licentie voor € 350,- die na 1 jaar verloopt. Vanaf 5 Gebouwen per jaar bent u goedkoper uit met een doorlopende GPR Gebouw-licentie.

LicentieTarieven*Inclusief introductiecursus voor
1 Gebouw€ 350,-/
All-in 10€ 1.300,-/jaar
€ 250,- instapkosten
1 deelnemer
All-in 20€ 1.900,-/jaar
€ 250,- instapkosten
1 deelnemer
All-in 50€ 3.150,-/jaar
€ 500,- instapkosten
6 deelnemers,
in-company mogelijk
Onbeperkt€ 3.750,-/jaar
€ 500,- instapkosten
6 deelnemers,
in-company mogelijk
Checklist Langer Thuiswonen (aanvulling GPR Gebouw)
€ 295,-
/

Demo GPR Gebouw

Vraag een demo aan om GPR Gebouw vrijblijvend in te zien. Met toegang tot voorbeeldgebouwen van zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Maak kennis met functionaliteiten, modules en criteria. Met een demo-login heeft u één maand toegang, zodat u genoeg tijd heeft de software te testen.

GPR Strippenkaart

Heeft u advies nodig bij vragen omtrent ambitie, prijsvraag, ontwerp of aanbesteding? De ervaren duurzaamheidsadviseurs van W/E helpen u graag. Met de GPR Strippenkaart schakelt u onze deskundigheid snel en flexibel in. Makkelijk en met vaste contactpersoon.

GPR Strippenkaart
Tarief
10 uur projectadvies op maat€ 1000,-*

GPR Strippenkaart bestellen

 

*Alle tarieven zijn exclusief BTW en geldig per 1 januari 2016, prijswijzigingen voorbehouden. Facturatie van licentiekosten is in het eerste jaar naar rato, daarna per kalenderjaar. Dit geldt niet voor 1 Gebouw-licenties. Minimale looptijd van een doorlopende licentie is het lopende jaar plus één volledig kalenderjaar. De looptijd van een 1 Gebouw-licentie is 1 jaar vanaf de ingangsdatum. Licenties worden verstrekt na betaling van de factuur. De GPR Strippenkaart dient vooruit te worden betaald.

 

martijn van gemert gpr gebouw expert duurzaam bouwenMartijn van Gemert, GPR Gebouw Expert werkzaam bij HEVO: “Het begrip ‘duurzaamheid’ zet mensen soms op een verkeerd spoor. De GPR Gebouw-scores halen de wolligheid uit die discussie. Het is geen religieuze discussie als je het hebt over praktische onderdelen: Jij wilt een gezond leefklimaat? Of een hoge restwaarde? Of over tien jaar een andere gebruiksfunctie? Onder aan de streep gaat het om dat soort targets, maar onbewust hebben we het over duurzaamheid. Je hóeft niet de zedenprediker uit te hangen. Met duurzaamheid kun je geld verdienen én besparen. Bij de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Ricoh heb je gezien dat dat kan binnen strenge budgetgrenzen. Duurzaamheid leidt ook tot innovatie. Wat is er mooier dan iets te bedenken waarmee je enerzijds geld verdient en anderzijds milieu en energie bespaart? Dat is fun!”

 

Delen

Licentiehouders