Over GPR Bouwbesluit

Met GPR Bouwbesluit maakt u voor nieuwbouw snel en eenvoudig een milieuprestatieberekening van gebouwen (MPG), geheel volgens het Bouwbesluit.

De software is gevalideerd door de SBK en daarmee geschikt voor het maken van MPG berekeningen volgens het Bouwbesluit 2012.

Milieuprestatieberekening gebouwen voor vergunningaanvraag

Alle opdrachtgevers in de bouw krijgen bij (ver)bouwen te maken met wetten en regels. Bijvoorbeeld het Bouwbesluit en het Besluit omgevingsrecht. De gemeente controleert of opdrachtgevers zich aan deze wetten en regels houden. GPR Bouwbesluit kunt u inzetten bij de vergunningaanvraag voor woningen en kantoren. Door te werken met voorbeeldinvullingen en samengestelde constructies, kunt u het programma ook gebruiken in eerdere ontwerpfasen. GPR Bouwbesluit maakt voor de berekening van de milieubelasting gebruik van de Bepalingsmethode Milieuprestaties Gebouwen en GWW-werken en de daarbij behorende Nationale Milieudatabase.

GPR Bouwbesluit wordt in licentie uitgegeven en beschikt onder meer over de volgende functionaliteiten:

  • Berekeningen opslaan in de cloud
  • Projectbeheer met diverse functionaliteiten (o.a. kopiëren, blokkeren, archiveren)
  • Koppeling met de actuele nationale milieudatabase (NMD)
  • Updaten oude berekeningen naar actuele NMD
  • Berekeningen exporteren (ook naar GPR Gebouw 4.2 en 4.3) en importeren als GPRBB-bestand
  • Constructies maken voor het snel kunnen bewerken van een berekening
  • Uitgebreide presentatie van de resultaten

Met een MPG-cursus uw kennisniveau op niveau brengen

Er blijken nog veel onduidelijkheden te zijn bij architecten over de milieuprestatie van gebouwen (MPG) in het Bouwbesluit. Daarom verzorgt stichting W/E adviseurs MPG-cursussen.

Demo bekijken »