GPR softwareGPR Bouwbesluit

GPR Bouwbesluit

GPR Bouwbesluit productkaartMilieuprestatieberekening gebouwen voor vergunningaanvraag

GPR Bouwbesluit is een onmisbaar hulpmiddel voor u als architect, ontwikkelaar, gemeente, corporatie en voor alle partijen die Bouwbesluit-berekeningen maken of betrokken zijn bij vergunningverlening. Met GPR Bouwbesluit maakt u voor nieuwbouw snel en eenvoudig een milieuprestatieberekening van gebouwen (MPG), geheel volgens het Bouwbesluit.

U kunt GPR Bouwbesluit inzetten bij de vergunningaanvraag voor woningen en kantoren. Door te werken met voorbeeldinvullingen en samengestelde constructies, kunt u het programma ook gebruiken in eerdere ontwerpfasen. GPR Bouwbesluit maakt voor de berekening van de milieubelasting gebruik van de Bepalingsmethode Milieuprestaties Gebouwen en GWW-werken en de daarbij behorende Nationale Milieudatabase. Lees handleiding

 

Voordelen GPR Bouwbesluit

  • Volledige MPG-rekenkern, gekoppeld aan actuele Nationale Milieudatabase
  • Updaten oude berekeningen naar actuele NMD
  • Werken met referentiegebouwen
  • Definiëren samengestelde constructies
  • Validatie berekening via www.bewijsmilieuprestatie.nl
  • Berekeningen exporteren en importeren als GPRBB-bestand
  • Printen van resultaten, gekozen producten en validatiegegevens
  • Projectbeheer met diverse functionaliteiten (o.a. kopiëren, blokkeren, archiveren)

 

Cursussen

U leert tijdens de MPG Introductiecursus met GPR Bouwbesluit meer over de achtergronden van de MPG en hoe de software werkt.

 

Voorbeeldschermen GPR Bouwbesluit

 

gpr-bouwbesluit-invoerschermgpr-bouwbesluit-productkeuzegpr-bouwbesluit-resultaatschermgpr-bouwbesluit-detail-resultaatschermgpr-bouwbesluit-mpg-elementen

Gebruiksvriendelijk

In 2013 bracht Movares de eindrapportage uit van het onderzoek omtrent de Green Deal Milieuprestatie Gebouwen. Dit onderzoek toont aan:

“Architecten beschouwen GPR Bouwbesluit als het meest gebruiksvriendelijke meetinstrument voor het berekenen van de milieuprestatie van gebouwen.”

“GPR Bouwbesluit wordt als meer gebruiksvriendelijk gewaardeerd dan MRPI en de DGBC Materialentool.”

“De invoertijd van een project kan maximaal 4 uur zijn als het om een complex of groot gebouw gaat en/of de architect voor de eerste keer met een rekeninstrument werkt. Bij een relatief normaal project en enige ervaring is de invoertijd 2 tot 3 uur voor woningbouw en circa 4 uur voor utiliteitsgebouwen.”

diagram oordeel-gebruiksvriendelijkheid-gpr-bouwbesluit

Er blijken nog veel onduidelijkheden te zijn bij architecten over de milieuprestatie van gebouwen (MPG) in het Bouwbesluit, volg daarom een cursus bij W/E adviseurs of koop een GPR Strippenkaart voor al uw vragen. Tientallen architecten gingen u voor.

 

Wetgeving Bouwbesluit

MPG

Vanaf 1 januari 2013 moet bij elke aanvraag voor een omgevingsvergunning van een nieuwbouw-woning en nieuwe kantoorgebouwen die groter zijn dan 100m2 een berekening van de milieuprestatie worden bijgevoegd. Met GPR Bouwbesluit 1.1 kunt u deze berekeningen eenvoudig maken.

EPG

Vanaf 1 juli 2012 geldt de EPG (NEN 7120) als nieuwe norm voor het bepalen van de energieprestatie van nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen. Op termijn zal de EPG ook ingevoerd worden voor de bestaande bouw. Tot dan blijven hiervoor de huidige ISSO-richtlijnen geldig. Gegevens van een externe EPG berekeningen kunnen in GPR Gebouw 4.1 worden overgenomen.Zo kan er een GPR energie-score bepaald worden die aansluit op de nieuwe regelgeving.

 

Licentie GPR Bouwbesluit

GebruikersTarieven*
1€ 250,-/jaar
2 t/m 5€ 360,-/jaar
6 t/m 15€ 620,-/jaar
16 of meer€ 880,-/jaar

 

Demo GPR Bouwbesluit

Vraag een demo aan om GPR Bouwbesluit vrijblijvend in te zien. Met toegang tot voorbeeldgebouwen van zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Maak kennis met functionaliteiten, modules en criteria. Met een demo-login heeft u één maand toegang, zodat u genoeg tijd heeft de software te testen.

 

GPR Strippenkaart

Heeft u advies nodig bij vragen omtrent ambitie, prijsvraag, ontwerp of aanbesteding? De ervaren duurzaamheidsadviseurs van W/E helpen u graag. Met de GPR Strippenkaart schakelt u onze deskundigheid snel en flexibel in. Makkelijk en met vaste contactpersoon.

GPR Strippenkaart
Tarief
10 uur projectadvies op maat€ 1000,- *

GPR Strippenkaart bestellen

 
* Alle tarieven zijn exclusief BTW en geldig per 1 januari 2016, prijswijzigingen voorbehouden. De minimale looptijd van een GPR Bouwbesluit-licentie is één jaar. Licenties worden verstrekt na betaling van de factuur. De GPR Strippenkaart dient vooruit te worden betaald.
Delen

Licentiehouders